Schenkers in beeld

Schenking Roparunners Londerzeel

Ook dit jaar hebben de Roparunners van Londerzeel 3 dagen gefietst en gelopen voor verschillende goede doelen! Wij mochten maar liefst €10.000 in ontvangst nemen. Hartelijk dank, Team 256!

Isabelle Ralet ontwerpt trendy accessoires t.v.v. het Fonds!

Isabelle Ralet, die ons onderzoek al geruime tijd een warm hart toedraagt, ontwierp een exclusieve collectie van trendy accessoires. Op die manier wil ze het Fonds voor Onderzoek naar Kanker en Zwangerschap meer zichtbaarheid geven en ook een belangrijke financiële ruggesteun bieden.

Hartelijk dank, Isabelle! Veel succes aan jou en je hele verkoopsteam.

Alicia doneerde €50.000 voor het onderzoek naar ‘Kanker en Zwangerschap’

Alicia leerde eerder toevallig het onderzoek naar ‘Kanker en Zwangerschap’ aan de KU Leuven kennen.

‘Ik heb veel respect voor de geweldige organisatie en de onderzoeksresultaten die bereikt werden. Het is te bewonderen dat iemand zijn hart en ziel in een project stopt om andere te helpen bij een al niet makkelijke levensfase, zijnde als ze horen dat ze kanker hebben. Daar wil ik graag toe bijdragen, en hopelijk kunnen nog meer mensen door deze onderzoeken geholpen worden, daarom doneer ik 50.000 euro.’

Hartelijk dank, Alicia, voor deze gulle schenking!

Vroedvrouwen van Solidariteit voor het Gezin VZW steunen het onderzoek

Op 19 november 2015 gaf Professor Amant een lezing over kanker tijdens de zwangerschap op het tweede symposium voor vroedvrouwen "Het loopt anders... en nu?" van de vzw Solidariteit voor het Gezin. Hij kreeg een cheque van €6.500 overhandigd, de opbrengst van het symposium, als steun voor het onderzoek. Wij danken hen van harte voor dit mooie gebaar!

Roparunners Londerzeel: Steun vanuit sportieve hoek!

In mei 2015 liepen en fietsten de Roparunners Londerzeel (Team 256 VZW Vrienden Lotgenoten Vlaanderen) maar liefst €8.000 bij elkaar voor ons onderzoek. Wij danken alle Roparunners en begeleiders uit Londerzeel!

Clásica Egaña: hartverwarmende steun voor ons onderzoek.

Op 30 januari 2015 mochten dr. Magali Verheecke en Tineke Vandenbroucke een heel mooie cheque in ontvangst nemen uit handen van de organisatoren van de ‘Clásica Egaña’. De Clásica is een sporthappening ter nagedachtenis van Alberto Egaña die in 2010 overleed aan kanker. De ‘vzw Berto’ maakte van de Clásica een jaarlijkse traditie en organiseerde dit sportieve benefiet op zondag 14 september 2014 voor de vijfde keer.  Een deel van de opbrengst ging ook deze editie naar ons onderzoek. We zijn de vzw Berto zeer dankbaar en willen ons respect uitdrukken voor de oprichters en voor alle vrienden en sympathisanten van dit fantastisch initiatief.

Stad Blankenberge schenkt opbrengst van bal.

9 januari 2015. Ons onderzoek kan ook in West-Vlaanderen op steun rekenen. Het Stadsbestuur van Blankenberge besliste om een deel van de opbrengst van het jaarlijks Bal van Burgemeester en Schepenen te schenken aan ons project. De publieke overhandiging van de cheque, op 9 januari 2015 tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Stad en het OCMW, gaf ons onderzoek ook extra zichtbaarheid. Van harte dank aan Burgemeester Patrick De Klerck en zijn bestuursploeg.

Selexion zorgt voor kindvriendelijk onderzoekslokaal.

Oktober 2014. Dankzij Selexion kunnen wij in het echografielokaal een TV-scherm en DVD-speler installeren, zodat we de kinderen tijdens hun medische onderzoeken op Gasthuisberg beter kunnen ‘afleiden’ en animeren. Tijdens de echografieën moeten zij flink stilliggen en heel wat geduld hebben. Het bekijken van een leuk filmpje helpt hierbij! Deze concrete ondersteuning helpt de onderzoekers bij hun werk en zorgt voor correcte onderzoeksresultaten. 

Stichting Mitialto toont sociale betrokkenheid.

April 2014. Bij kanker tijdens zwangerschap vechten wij voor twee levens, dat van de moeder en dat van het kind. Stichting Mitialto stelt het welzijn van moeder en kind centraal: dankzij de financiering van een case-manager kunnen wij de contacten en de samenwerking tussen het onderzoeksteam, de artsen, de ouders en de kinderen in de beste omstandigheden laten verlopen. Deze keuze toont de grote sociale betrokkenheid van het Mitialtobestuur. Van harte dank.

Dankbare ouders organiseren benefietconcert.

Maart 2014. Uit dankbaarheid voor de goede zorgen van Frédéric Amant en zijn team voor hun dochter Laetitia, organiseerden Jan en Daisy Stragier een benefietconcert ten voordele van het fonds. De dames van Laïs brachten een heel sfeervol concert onder de titel ‘Winter Tales’, in de Ledegemse Sint-Petruskerk. De opkomst was overweldigend, de steun hartverwarmend.