INCIP meeting Polen 18-19/01

Op 18 en 19 januari 2018 kwam het International Network on Cancer, Infertility and Pregnancy onder leiding van prof. dr. Frédéric Amant, samen in Warschau (Polen) om de lopende onderzoeksprojecten te bespreken, studieresultaten te delen en na te denken over toekomstige onderzoekslijnen.

De meeting startte op 18 januari met een persconferentie voor de Poolse pers over het onderzoek naar kanker tijdens de zwangerschap. 

Ons onderzoeksteam gaf tijdens de INCIP meeting op 19 januari een aantal workshops over de lopende onderzoeksprojecten zoals foetale groei, postpartum borstkanker, lange termijn opvolging van de kinderen, de registratiestudie, psychologische impact van kankerbehandeling tijdens de zwangerschap, farmacokinetiek en fertiliteitspreservatie.  Zo konden ze de INCIP-leden, onderzoekers en artsen uit binnen- en buitenlandse ziekenhuizen, praktisch wegwijs maken in hun onderzoeksprojecten en hen opwarmen om zelf in deze lopende studies te participeren. 

Het internationaal netwerk telt nu zo'n 117 leden in 35 landen.

 

Hierboven ziet u psychologe Tineke Vandenbroucke en dr. Charlotte Maggen op de persconferentie. Rechts een foto met de deelnemers van de INCIP meeting in Warschau.