Frédéric Amant krijgt aanstelling aan topinstituut in Amsterdam

Vanaf 1 juli 2015 gaat Frédéric Amant voor 2 jaar als arts en chirurg aan de slag in ‘het Antoni Van Leeuwenhoek’ – ‘het Nederlands Kanker Instituut’ (AVL-NKI) in Amsterdam. Hij blijft verbonden aan UZ Leuven, maar zet er zijn klinische activiteiten tijdelijk stop.

Hij blijft het onderzoek naar Kanker en Zwangerschap wel leiden vanuit Leuven, alle onderzoeksactiviteiten blijven gewoon doorgaan aan de KU Leuven! Dezelfde onderzoekers en artsen blijven de kinderen mee opvolgen en de gezinnen begeleiden. Ook het Fonds blijft actief.

Het AVL-NKI is een geïntegreerd kankercentrum waar kankerzorg en kankeronderzoek zich onder één dak bevinden. Het centrum streeft naar de beste behandeling voor patiënten door een zeer nauwe samenwerking tussen onderzoeksinstituut en ziekenhuis. Het AVL is hét second opinion centrum van Nederland voor oncologische zorg en geniet een uitstekende reputatie.

Als specialist Gynaecologische Oncologie en als chirurg is dit voor Frédéric Amant een een uitgelezen kans om bijkomende expertise te verwerven aan een topinstelling in het buitenland. De nieuwe ervaring zal ook een meerwaarde zijn voor zijn wetenschappelijk werk dat hij aan de KU Leuven blijft uitbouwen.

Wie hierover vragen heeft, kan terecht bij Griet Van der Perre, communicatieverantwoordelijke, tel. 0479 59 91 53, of bij Liesbeth Leemans, casemanager, tel. 016 34 28 76.